Haarhuis: “Nederland kan de Davis Cup winnen”

Paul Haarhuis, de captain van het Nederlandse Davis Cup-team, gelooft heilig in de missie om de Davis Cup te winnen. Volgende week reist het team af naar het Spaanse Malága voor de kwartfinales van de Davis Cup Finals. Haarhuis is ervan overtuigd dat Nederland een goede kans maakt.

Het Nederlandse team gaat met veel vertrouwen de confrontatie aan in het landentoernooi. Het zou een historisch moment kunnen zijn, aangezien Nederland tot nu toe slechts één keer de halve finales heeft bereikt in de Davis Cup, namelijk in 2001.

Haarhuis heeft alle reden om zelfverzekerd te zijn. Nederland beschikt over twee sterke enkelspelers, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, die het elke tegenstander moeilijk kunnen maken. Daarnaast heeft Nederland met Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer twee dubbelspecialisten met grandslamtitels op hun naam.

De uitdaging zal echter zwaar zijn. Nederland staat op 23 november tegenover het sterke Italiaanse team, dat ook over goede spelers beschikt, met name Jannik Sinner, een wereldtopper.

Bijna een overwinning op Djokovic

Haarhuis gelooft dat een titel mogelijk is als Griekspoor en Van de Zandschulp goed spelen. Hij verwijst naar de recente wedstrijd in Parijs, waar Griekspoor bijna won van Djokovic. Griekspoor kreeg kansen tegen Djokovic, die hij volgende week moet zien te benutten.

Voor Griekspoor was de wedstrijd tegen Djokovic een leermoment in een succesvol tennisseizoen. Hij voelde voor het eerst dat hij kansen had tegen Djokovic, maar een overwinning leek nog ver weg. Griekspoor heeft dit jaar al twee ATP-titels gewonnen en bereikte zijn hoogste notering ooit op de wereldranglijst, de 21e plaats.

Griekspoor zal hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met Sinner, de Italiaanse nummer vier van de wereld. Sinner heeft momenteel succes in eigen land bij het eindejaarstoernooi in Turijn, met overwinningen op onder andere Tsitsipas en Djokovic.

Griekspoor gelooft dat hij kan winnen van Sinner, maar hoopt stiekem dat de Italiaan extra energie verspilt bij een eventuele eindzege bij de ATP Finals. Hij denkt dat dit zijn kansen vergroot, omdat Sinner dan waarschijnlijk veel druk zal ervaren. Griekspoor kijkt uit naar de wedstrijd tegen Sinner.

Zoektocht Van de Zandschulp naar een nieuwe coach

Van de Zandschulp heeft onlangs gebroken met zijn coach Sven Groeneveld na het ATP-toernooi in Antwerpen. Hij wilde niet veel kwijt over deze beslissing. Van de Zandschulp hoopt begin december meer duidelijkheid te hebben over zijn zoektocht naar een nieuwe coach. Hij overweegt een buitenlandse coach of de begeleiding door twee trainers die elkaar afwisselen.

Van de Zandschulp erkent dat het moeilijk is om langdurig met een coach te reizen. Hij heeft gezien dat wanneer je constant bij elkaar bent, er soms irritaties kunnen ontstaan. Hij wil nu voor zichzelf bepalen wat voor soort coach het beste bij hem past.

Plaats een reactie