Medvedev naar halve finales ATP Finals, Alcaraz verslaat Roeblev

Daniil Medvedev heeft zich geplaatst voor de halve finales van de ATP Finals in Turijn. Na een overwinning zonder setverlies op zijn landgenoot Andrej Roeblev, was hij ook in zijn tweede groepswedstrijd te sterk voor Alexander Zverev: 7-6 (7), 6-4.

Zverev, die eerder deze week indruk maakte door Carlos Alcaraz te verslaan, speelde met meer vertrouwen en pakte de eerste minibreak in de tiebreak. Maar dit was niet genoeg om de set te winnen. Medvedev maakte een fout met een wilde klap buiten de lijnen en Zverev maakte een fout met een lastige backhandvolley, waardoor de set naar Medvedev ging.

Ook in de tweede set leek het op een tiebreak af te stevenen, maar Zverev maakte enkele fouten op 4-5, waardoor Medvedev de set en de wedstrijd won.

In dezelfde groep behaalde Alcaraz zijn eerste overwinning. Na zijn verrassende nederlaag tegen Zverev op maandag, versloeg de regerend Wimbledon-kampioen Andrej Roeblev met 7-5, 6-2.

Alcaraz en Roeblev stonden voor het eerst tegenover elkaar op ATP-niveau. De eerste acht games gingen gelijk op, maar daarna verloor Roeblev zijn zelfbeheersing en kon hij Alcaraz niet meer lastig maken.

Alcaraz behoudt door zijn overwinning zicht op plaatsing voor de halve finales van de ATP Finals.

Plaats een reactie