Stefanos Tsitsipas geeft op na drie games tegen Holger Rune bij ATP Finals

Stefanos Tsitsipas heeft zijn tweede wedstrijd bij de ATP Finals in Turijn al na een kwartier moeten opgeven. In het duel met de Deen Holger Rune gaf de Griek na drie games aan niet verder te kunnen. Hij had last van een rugblessure.

Hubert Hurkacz is opgeroepen als vervanger van Tsitsipas. De groep bestaat daarnaast uit Novak Djokovic en Jannik Sinner.

Tijdens de editie van 2021 moest Tsitsipas, die het toernooi in 2019 won, ook zijn tweede wedstrijd laten lopen. Toen had hij last van zijn elleboog.

Holger Rune behaalt eerste zege bij ATP Finals

Rune stond op het moment van de opgave met 2-1 in games voor. Hij heeft nu zijn eerste zege binnen bij de ATP Finals, het officieuze WK voor de beste acht tennissers van het jaar.

“Ik wilde de wedstrijd natuurlijk niet op die manier winnen”, zei Rune na de wedstrijd. “Maar je merkte al vanaf de eerste servicegame dat er iets mis was.”

Voor Tsitsipas was het zijn tweede nederlaag in Turijn. De Griek begon nog prima en kreeg in de openingsgame twee breekkansen. Rune wist zijn opslag te behouden en kwam even later op voorsprong.

De ATP Finals is traditioneel het laatste grote toernooi van het seizoen. Djokovic sluit het jaar opnieuw af als nummer één van de wereld nadat hij op zondag de 20-jarige Rune met 7-6 (4), 6-7 (1), 6-3 had verslagen.

Djokovic neemt het later vanavond op tegen Sinner, de Italiaanse nummer vier van de mondiale ranglijst.

Plaats een reactie