Djokovic lijdt eerste nederlaag in ATP Finals tegen Sinner

Novak Djokovic heeft zijn eerste nederlaag in twintig wedstrijden bij de ATP Finals in Turijn geleden. De Italiaan Jannik Sinner, 22 jaar oud, won na een spannende strijd met 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2).

Sinner (ATP-4), die Djokovic in de voorgaande drie wedstrijden al had laten wankelen maar nog nooit had verslagen, was net iets sterker in de eerste set.

In de tweede set, waarin beide spelers geen breekkansen kregen, was het juist Djokovic die toesloeg. In de beslissende set leek Sinner, gesteund door het publiek, op weg naar de overwinning na een break op 3-2. Djokovic vocht echter terug met een rebreak, maar kon dit niet herhalen in de tiebreak.

Stefanos Tsitsipas, die in dezelfde groep speelt, heeft de ATP Finals verlaten vanwege een rugblessure. De Griek raakte geblesseerd tijdens zijn wedstrijd tegen Holger Rune en moest na drie games opgeven. De Pool Hubert Hurkacz is opgeroepen als vervanger van Tsitsipas.

De beste twee spelers uit de groep plaatsen zich voor de halve finales. Djokovic had zijn openingswedstrijd moeizaam gewonnen van Rune. Sinner won de eerste ontmoeting tegen Tsitsipas.

Plaats een reactie