Medvedev domineert Roeblev en pakt overwinning bij ATP Finals

Daniil Medvedev heeft zijn eerste wedstrijd op de ATP Finals in Turijn overtuigend gewonnen. De Russische tennisser liet zijn landgenoot Andrej Roeblev geen enkele kans en zegevierde met 6-4, 6-2 in twee sets.

Ook Alexander Zverev begon sterk aan het toernooi. Hij versloeg Carlos Alcaraz in een spannende wedstrijd die eindigde in 6-7, 6-3, 6-4. Voor Alcaraz was dit zijn derde opeenvolgende nederlaag. Medvedev staat nu bovenaan in de rode groep.

Medvedev, de nummer drie van de wereld, was vanaf het begin oppermachtig. Hoewel Roeblev in de eerste set nog enige tegenstand bood (hij kreeg zeven breekkansen), was het niveauverschil in de tweede set te groot.

Roeblev werd twee keer gebroken en stond op een gegeven moment met 5-1 achter. Hij wist nog één game te winnen, maar Medvedev ging er vervolgens met een lovegame overheen.

Zverev versus Alcaraz

De eerste set tussen Alcaraz en Zverev was zeer spannend. De Spanjaard werd als eerste gebroken, maar wist daarna een 3-1 achterstand om te buigen naar een 4-3 voorsprong.

Zverev gaf echter niet op en beide spelers wonnen om en om een game. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin verloor de Duitser twee servicegames en was Alcaraz de meest stabiele speler (7-3).

In de tweede set nam Zverev een voorsprong van 3-0. Alcaraz kon deze achterstand niet meer inhalen. Ook in de derde set kwam de Spaanse nummer twee van de wereld op een ruime achterstand (4-2).

Na een valpartij van Zverev, waarbij hij even mank liep, leek Alcaraz terug te kunnen komen. Dit lukte echter niet en Zverev verzekerde zich van de overwinning met enkele prachtige punten.

De groene groep

Op zondag werden de eerste wedstrijden in de andere groep (groene groep) gespeeld. Novak Djokovic won van Holger Rune met 7-6, 6-7, 6-3 en Jannik Sinner versloeg Stefanos Tsitsipas met 6-4, 6-4.

Bekijk hier hoe Novak Djokovic te sterk was voor Holger Rune op zondag:

Plaats een reactie