Djokovic sluit jaar opnieuw af als nummer één na overwinning op Rune bij ATP Finals

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd bij de ATP Finals in Turijn gewonnen. De Serviër versloeg de Deen Holger Rune met 7-6 (4), 6-7 (1), 6-3 in het officieuze WK voor de beste acht spelers van het jaar.

Met deze overwinning is het zeker dat Djokovic het jaar opnieuw afsluit als nummer één van de wereld. Dit is al de achtste keer dat hij deze positie behaalt, waarmee hij zijn eigen record verbreekt. Pete Sampras staat op de tweede plaats met zes keer de beste van het kalenderjaar, gevolgd door Jimmy Connors, Roger Federer en Rafael Nadal met vijf keer.

Na zijn verlies in de Wimbledon-finale tegen Carlos Alcaraz heeft Djokovic een onverslaanbare reeks neergezet. Hij heeft nu negentien opeenvolgende overwinningen behaald.

Sinner behaalt ook overwinning

Jannik Sinner gaat aan de leiding in de groene groep in Turijn na zijn overwinning op Stefan Tsitsipas (6-4, 6-4). De eerste wedstrijden in de rode groep worden morgen gespeeld.

In de eerste set werd Djokovic bij een 2-2 stand gebroken, maar hij brak meteen terug. De set bleef gelijk opgaan en Djokovic trok uiteindelijk aan het langste eind in de tiebreak (7-4).

De tweede set vertoonde veel gelijkenissen met de eerste, behalve dat Rune nu de tiebreak won met overtuigende cijfers (7-1).

In de derde set werd Djokovic één keer gebroken, terwijl hij Rune twee keer wist te breken. Djokovic liep uit naar 5-2 en wist de wedstrijd te winnen.

Plaats een reactie