Van de Zandschulp richt zich op Davis Cup na teleurstellend verlies in Metz

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het ATP-toernooi in Metz te bereiken. De nummer 51 van de wereld verloor op het indoor toernooi van de Franse speler Luca Van Assche met 6-3, 3-6, 6-7 (5).

Van de Zandschulp had moeite met het sterke spel van de mondiale nummer 70, die constant bleef vechten voor de punten tijdens de rally’s. De 28-jarige Nederlander speelde te passief om de 19-jarige Van Assche te kunnen verslaan.

Van de Zandschulp verspeelt voorsprong

In de tiebreak nam Van de Zandschulp een voorsprong van 5-2, maar Van Assche bleef geloven en bleef de backhand van de Nederlander onder druk zetten. Uiteindelijk verloor Van de Zandschulp vijf punten op rij, omdat Van Assche het initiatief nam en verdiend de overwinning behaalde.

Van de Zandschulp, die vorige week nog tot de derde ronde van het masterstoernooi in Parijs was gekomen, sluit zijn tennisjaar over twee weken af met de Davis Cup Finals in Málaga, Spanje. Op donderdag 23 november speelt hij met Nederland de kwartfinale tegen Italië.

Plaats een reactie