Swiatek verovert eerste WTA Finals-titel na indrukwekkende week in Cancún

Iga Swiatek heeft in het Mexicaanse Cancún voor het eerst in haar carrière de WTA Finals gewonnen. De Poolse was in de finale van het veelbesproken toernooi veel te sterk voor de Amerikaanse Jessica Pegula: 6-1, 6-0.

Na haar overwinning zal Swiatek vanaf volgende week de nieuwe nummer één van de wereld zijn. Ze heeft deze positie voor het laatst bekleed op 11 september, voordat Aryna Sabalenka haar 75 weken durende heerschappij als mondiale nummer één beëindigde.

Swiatek domineert

De 22-jarige Swiatek liet weinig heel van de 29-jarige Pegula, die ook voor het eerst in de finale van het eindejaarstoernooi stond.

Swiatek speelde agressief en gaf Pegula, die dit seizoen twee van de drie eerdere ontmoetingen met haar had gewonnen, geen enkele kans. Pas op 5-0 in de tweede set kreeg Pegula, de nummer vijf van de wereld, een breekkans.

Swiatek herstelde zich meteen van dit foutje, won drie opeenvolgende punten en verzekerde zich van de eindoverwinning.

Swiatek vestigde ook een record door slechts twintig games te verliezen in vijf wedstrijden op weg naar de titel. Sinds de invoering van de groepsfase in 2003 heeft geen enkele winnares zo weinig games verloren op de WTA Finals.

Het record was in handen van Serena Williams, die in 2014 op weg naar haar titel bij de WTA Finals 32 games verloor.

Vanwege hevige regenval in Mexico vond de finale van de WTA Finals pas op maandag plaats.

Plaats een reactie