Navratilova pleit voor ontslag hoogste baas WTA na problemen bij WTA Finals

De WTA Finals in het Mexicaanse Cancun hebben voor veel ophef gezorgd. Tennislegende Martina Navratilova voegt zich nu ook in de discussie en vindt dat de hoogste baas van de Women’s Tennis Association (WTA), Steve Simon, moet aftreden na het debacle bij het eindejaarstoernooi.

Korte voorbereidingstijd

De organisatie van de WTA Finals in Cancun kreeg slechts twee maanden voorbereidingstijd. Dit bleek onvoldoende om een goede tennisbaan te realiseren. De regen zorgde voor extra problemen, waardoor wedstrijden moesten worden uitgesteld en de finale zelfs naar maandag werd verplaatst.

De speelsters klagen vooral over de tijdelijke hardcourtbaan, die boven op een golfbaan is gebouwd. De ballen stuiterden vreemd en de baan was niet op tijd klaar voor voldoende trainingsuren voorafgaand aan het toernooi.

Aryna Sabalenka uitte al op de openingsdag felle kritiek op de WTA. Ze voelde zich niet gerespecteerd. Ook andere speelsters lieten later van zich horen en nu sluit Navratilova zich bij hen aan.

Navratilova pleit voor vrouwelijke opvolger

“De tennissters hebben zich aangepast, maar waarom werd het toernooi georganiseerd tijdens het regenseizoen in Mexico? Er zijn veel slechte beslissingen genomen. Steve is acht jaar lang de baas geweest en dit is het resultaat”, aldus Navratilova.

Navratilova is van mening dat de positie van Simon bij de WTA moet worden ingevuld door een vrouw. “Dit is een organisatie voor vrouwen, maar we hebben slechts twee vrouwen aan het hoofd gehad in al die jaren. Er zijn genoeg capabele vrouwen. Ik denk dat het voor Steve moeilijk zal worden om aan te blijven na al deze negatieve signalen.”

Plaats een reactie