Wheelchairtennisster Diede de Groot wint zesde Wheelchair Masters in Barcelona

Diede de Groot heeft in Barcelona voor de zesde keer in haar carrière de Wheelchair Masters gewonnen. In een spannende finale van het eindejaarstoernooi voor rolstoeltennisters was De Groot net iets sterker dan haar Japanse tegenstander Yui Kamiji. De eindstand was 1-6, 6-1 en 6-4. Met deze overwinning behaalt De Groot haar vijftigste zege van het seizoen.

Op de gravelbaan van de Emilio Sanchez Tennis Academie had De Groot moeite om haar ritme te vinden. De stevige wind zorgde ervoor dat ze in de eerste set al haar servicegames verloor. Ondanks deze tegenslag raakte De Groot niet in paniek. Ze heeft namelijk al 126 wedstrijden op rij gewonnen en haar laatste nederlaag dateert van februari 2021, tegen Kamiji.

In de tweede set wist De Groot de stand snel gelijk te trekken doordat Kamiji minder goed serveerde en varieerde. In de derde set waren er veel servicebreaks. Na zes breaks behield De Groot haar opslag en brak ze even later de service van Kamiji.

‘Moeilijkste overwinning uit mijn carrière’

De buit was echter nog niet binnen voor De Groot. Kamiji vocht terug en kwam tot 5-4, maar uiteindelijk wist De Groot het vierde matchpoint te benutten. Een schreeuw van opluchting klonk over de baan.

Met deze overwinning heeft De Groot de Wheelchair Masters voor de zesde keer gewonnen. Ze beschouwt deze overwinning als de moeilijkste uit haar carrière, waarmee ze haar zegereeks van 127 wedstrijden op rij voortzet.

Plaats een reactie