Pegula overtuigend naar finale WTA Finals na zege op Gauff

Jessica Pegula heeft op indrukwekkende wijze de finale van de WTA Finals in Cancun bereikt. De 29-jarige Amerikaanse was genadeloos voor haar tien jaar jongere landgenote en dubbelpartner Coco Gauff, met een eindstand van 6-1, 6-2.

Pegula heeft deze week laten zien in topvorm te verkeren. Ze heeft in haar vier wedstrijden op weg naar de finale geen enkele set verloren, wat voor het laatst werd bereikt door Serena Williams in 2012. Daarnaast heeft ze haar tegenstanders slechts 22 games gegund. Ondanks de harde wind maakte ze weinig fouten tegen US Open-winnares Gauff, die juist moeite had met haar opslag.

Het weer speelde ook een rol tijdens de wedstrijden. De regen zorgde ervoor dat de wedstrijd tussen Aryna Sabalenka en Iga Swiatek, de nummers één en twee van de plaatsingslijst, na slechts drie games moest worden gestaakt. Het duel tussen de Wit-Russische en Poolse spelers wordt op zondag hervat.

Plaats een reactie