Djokovic wint zevende masterstitel in Parijs na overwinning op Dimitrov

Novak Djokovic heeft op indrukwekkende wijze het masterstoernooi van Parijs gewonnen, waarmee hij zijn zevende titel op zijn naam zet. In de finale versloeg de Serviër de Bulgaar Grigor Dimitrov met 6-4, 6-3.

Ondanks dat Djokovic gedurende het hele toernooi last had van zijn rug en te maken had met een buikvirus, was daar in de finale weinig van te merken. De 36-jarige tennisser, die alle negen masterstoernooien minstens twee keer heeft gewonnen, speelde foutloos op cruciale momenten.

Emotionele Dimitrov

Dimitrov had in Parijs indrukwekkende overwinningen behaald op Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas, maar slaagde er niet in om zijn tweede masterstoernooizege te behalen sinds zijn overwinning in Cincinnati in 2017.

De 32-jarige Bulgaar maakt echter een sterke comeback. Eerder dit jaar bereikte hij al de finale in Genève, terwijl zijn laatste finale daarvoor dateerde uit februari 2018 (Rotterdam).

“Het niveau dat je de afgelopen maanden hebt laten zien, is misschien wel beter dan ooit. Blijf ons dus vermaken met je tennis”, complimenteerde Djokovic een duidelijk geëmotioneerde Dimitrov.

Door zijn overwinning stijgt Dimitrov naar de veertiende plaats op de wereldranglijst. Djokovic behoudt zijn positie als nummer één van de wereld.

Djokovic nadert Federer

Met zijn overwinning in Parijs behaalt Djokovic zijn 97e toernooizege. De Serviër heeft nog zes titels nodig om het aantal overwinningen van de Zwitser Roger Federer te evenaren. Het record voor meeste enkelspeltitels staat op naam van de Amerikaan Jimmy Connors, met 109 titels.

Dit jaar staan de ATP Finals in Turijn (12-19 november) en de kwartfinale van de Davis Cup Finals met Servië in Málaga (23 november) nog op het programma voor Djokovic.

Plaats een reactie