Halvefinalisten WTA Finals bekend: Sabalenka-Swiatek en Pegula-Gauff

Aryna Sabalenka, Iga Swiatek en Coco Gauff hebben zich geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals in Cancun. Jessica Pegula had zich eerder al gekwalificeerd.

Sabalenka wist het duel met Jelena Rybakina succesvol af te ronden. De wedstrijd werd woensdag gestaakt vanwege regen bij een stand van 6-2, 3-5. Rybakina won de volgende dag de tweede set en wist in de derde set een break achterstand goed te maken. Ondanks vijf breekkansen in de laatste game kon ze echter geen tweede break meer realiseren.

Swiatek had een gemakkelijke wedstrijd tegen Ons Jabeur. Ze won overtuigend met 6-1, 6-1. De Poolse zal het in de halve finale opnemen tegen Sabalenka, een wedstrijd die grote gevolgen kan hebben voor de wereldranglijst.

Als Sabalenka de halve finale op zaterdag wint, zal ze haar eerste plaats op de wereldranglijst veiligstellen. Als ze verliest en nummer twee Swiatek doorgaat en de titel wint, zal Swiatek de toppositie heroveren die ze 75 weken lang had, maar verloor na de US Open.

Gauff, de nummer drie van de wereld, moest tot het uiterste gaan om de Tsjechische Marketa Vondrousova te verslaan. Vondrousova, de nummer vijf van de wereldranglijst, had op 6-5 in de tweede set de kans om de wedstrijd te winnen. Toch was het de Amerikaanse (die zeventien dubbele fouten maakte) die wist te winnen van de Wimbledon-kampioene met 5-7, 7-6 (4), 6-3.

De halve finales worden zaterdagnacht gespeeld volgens Nederlandse tijd. Pegula zal het opnemen tegen Gauff en Sabalenka tegen Swiatek.

Plaats een reactie