Djokovic en Dimitrov strijden om de titel in Parijs

Novak Djokovic (1) en Grigor Dimitrov (17) staan in de finale van het masterstoernooi in Parijs. Djokovic wist Andrej Roeblev (3) met 5-7, 7-6 (3), 7-5 te verslaan, terwijl Dimitrov met 6-3, 6-7 (1) en 7-6 (3) Stefanos Tsitsipas wist te overwinnen.

Djokovic, die al zes keer eerder het toernooi heeft gewonnen, leek vermoeid na zijn zware wedstrijd tegen Holger Rune. Hij wist echter dankzij zijn sterke services en returns in de buurt van de Rus te blijven. Roeblev, die indruk maakte met zijn krachtige forehands, leek op weg naar zijn tweede overwinning in zes ontmoetingen met Djokovic.

Echter, Djokovic wist de tweede set te winnen dankzij enkele geweldige passeerslagen in de tiebreak. Na een korte behandeling aan zijn pijnlijke rug, wist de Serviër door te drukken in de beslissende derde set.

Tsitsipas dwingt derde set af

Dimitrov had tweeënhalf uur nodig om Tsitsipas te verslaan. Dimitrov speelde zo overtuigend dat de tiebreak in de tweede set slechts een formaliteit leek. Tsitsipas bleef echter vechten voor elke bal en dat pakte goed uit.

Bij een stand van 1-1 in de derde set kreeg Tsitsipas zelfs vier breekkansen, maar hij wist ze niet te benutten. Er waren daarna geen breekkansen meer, waarna Dimitrov met veel lef en een beetje geluk naar een 5-0 voorsprong snelde in de tiebreak.

Dimitrov bereikte de halve finales in Parijs in 2019, terwijl Tsitsipas vorig jaar in de halve finales verloor van Djokovic.

Plaats een reactie