Pegula blijft ongeslagen in groepsfase WTA Finals, regen onderbreekt Sabalenka-Rybakina

Jessica Pegula heeft haar derde groepsduel bij de WTA Finals in Cancún, Mexico, gewonnen. Na overwinningen op Aryna Sabalenka en Elena Rybakina versloeg de Amerikaanse ook Maria Sakkari in twee sets: 6-3, 6-2.

De 29-jarige Pegula, de nummer vijf van de wereld, moest vorig jaar na de groepsfase met drie nederlagen naar huis. Dit jaar heeft ze echter geen enkele set verloren.

Haar tegenstander Sakkari daarentegen heeft elke set verloren tijdens dit eindejaarstoernooi, waar de beste acht speelsters van het seizoen aan meedoen.

Het verschil tussen Pegula, die al zeker was van de halve finales, en Sakkari lag vooral in de onnodige fouten op een winderige avond in Mexico. De Amerikaanse maakte er 18, terwijl de Griekse er maar liefst 35 maakte.

Onderbrekingen door regen

Het andere duel in groep A tussen Sabalenka en Rybakina moest worden gestaakt vanwege regen in de tweede set. Zowel de Russische als de Kazachse strijden nog voor een plek in de halve finales. Voordat de wedstrijd definitief werd stilgelegd, waren er al meerdere lange regenonderbrekingen geweest.

Tussen de regenbuien door had Sabalenka de eerste set gewonnen. Maar Rybakina vocht terug en stond in de tweede set met 5-3 voor op het moment dat de twee, die elkaar ook in de finale van de Australian Open van dit jaar tegenkwamen, naar binnen moesten gaan.

Het duel wordt op vrijdag hervat.

Plaats een reactie