Tallon Griekspoor enige Nederlander over in Parijs na uitschakeling Van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van het masterstoernooi in Parijs. De nummer zestig van de wereld moest met 3-6, 3-6 zijn meerdere erkennen in de Russische speler Andrej Roeblev, die op de vijfde plaats staat op de wereldranglijst.

Eerder wist Van de Zandschulp knap te winnen van Adrian Mannarino (nummer 25 van de wereld) en Tommy Paul (12), maar Roeblev, die negen van zijn laatste elf wedstrijden had gewonnen, was simpelweg te sterk. De bijna foutloze Rus gaf Van de Zandschulp geen enkele kans op zijn opslag en in de korte rally’s.

In de tweede set werd de Veenendaler gebroken in een slordige game op 3-3. In de daaropvolgende game kreeg hij nog wel een kans om terug te breken, maar deze benutte hij niet. Roeblev brak Van de Zandschulp opnieuw in de daaropvolgende game.

Daarmee is Tallon Griekspoor de enige overgebleven Nederlander in Parijs. Hij zal vanavond om 19.30 uur zijn achtste finale spelen tegen de als eerste geplaatste Novak Djokovic.

Plaats een reactie