Jabeur doneert deel prijzengeld WTA Finals aan hulp voor Palestijnen

Tunesische tennisster Ons Jabeur heeft besloten om een deel van haar prijzengeld bij de WTA Finals in Cancun te doneren aan hulp voor de Palestijnen. Na haar overwinning op de Tsjechische Marketa Vondrousova sprak de 29-jarige Jabeur haar zorgen uit over de situatie in Palestina. “Het is hartverscheurend om elke dag kinderen en baby’s te zien sterven”, aldus Jabeur.

Na haar overwinning reageerde Jabeur geëmotioneerd en benadrukte dat haar gebaar geen politieke boodschap is, maar een uiting van menselijkheid. “Ik wil vrede in de wereld, dat is alles”, voegde ze eraan toe.

In een andere wedstrijd leed de Amerikaanse tennisster Coco Gauff een pijnlijke nederlaag tegen Iga Swiatek. Gauff maakte vier opeenvolgende dubbele fouten toen ze serveerde voor de tweede set, waardoor ze uiteindelijk in twee sets (6-0, 7-5) verloor.

Met deze overwinning heeft Swiatek nu de leiding genomen in haar groep bij het eindejaarstoernooi. Gauff en Jabeur volgen met elk één overwinning en één nederlaag. De nummers één en twee van elke groep gaan door naar de halve finales.

Gauff had moeite met de wind en maakte veel onnodige fouten, terwijl Swiatek 31 winners produceerde. Dit was de negende keer dat Gauff verloor van Swiatek, die drievoudig grandslamwinnares is. Eerder dit jaar had Gauff Swiatek echter voor het eerst verslagen, vlak voor haar overwinning op de US Open.

Teleurstellende dag voor Gauff

Gauff beschreef het verlies tegen Swiatek als een teleurstellende dag op kantoor. “Ik kon mijn hoofd er niet bijhouden toen ik de kans had om de tweede set te winnen”, concludeerde de 19-jarige Amerikaanse, die onlangs een korte pauze nam vanwege een schouderblessure.

Gauff merkte op dat er veel lege stoelen waren in het stadion in Cancun. Ze betreurde het dat het stadion niet vol zat en hoopt dat dit in de toekomst zal verbeteren. Swiatek, die als tweede geplaatst is, was het met haar eens.

De WTA Finals werden pas twee maanden geleden aangekondigd in de Mexicaanse badplaats. De deelneemsters hebben echter veel kritiek op de organisatie, met name vanwege de tijdelijke hardcourtbaan die pas laat klaar was en waarop de ballen vreemd lijken te stuiteren.

Plaats een reactie