Griekspoor zorgt voor spannende strijd tegen Djokovic, maar verliest in Parijs

Tallon Griekspoor heeft het Novak Djokovic in de derde ronde van het masterstoernooi van Parijs flink lastig gemaakt, maar het is de Nederlander niet gelukt om voor een stunt te zorgen tegen de nummer één van de wereld.

Griekspoor won de eerste set, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-6, 7-6 (2), 6-4.

De Nederlandse nummer 23 van de wereld speelde twee keer eerder tegen Djokovic. Nog nooit wist hij een set te winnen van 24-voudig grandslamwinnaar, tot vandaag.

Griekspoor begon onwennig in Parijs. Hij verspeelde meteen zijn eerste servicebeurt en Djokovic liep soepel uit naar een 4-1 voorsprong. Het leek een eenvoudige avond te worden voor de nummer één van de wereld, maar de Nederlander beet zich vast en kon de Serviër steeds meer onder druk zetten.

Bij 4-2 wist Griekspoor zijn op papier sterkere tegenstander voor het eerst terug te breken. Met knappe returns haalde hij Djokovic uit zijn ritme, waardoor de Serviër meerdere dubbele fouten noteerde. Zo boog de Nederlander zijn achterstand knap om naar een 6-4 overwinning in de eerste set.

Tiebreak

In de tweede set ging het lang gelijkop. Djokovic, die niet helemaal fit oogde, kreeg op 4-4 twee breekpunten tegen, maar die wist Griekspoor niet te verzilveren. In de tiebreak kwam de Nederlander er vervolgens niet aan te pas.

Griekspoor maakte onder druk zijn tweede dubbele fout van de wedstrijd, terwijl de ervaren Djokovic niets liet liggen op het moment dat het echt moest. Met 7-2 sleepte de nummer één van de wereld er overtuigend een derde set uit.

Na bijna tweeënhalf uur tennissen tegen de sterkste speler ter wereld leek de vermoeidheid wat toe te slaan bij Griekspoor. Djokovic pakte een 4-2 voorsprong, maar toch kwam Griekspoor nog terug en maakte hij er 4-4 van.

Djokovic, die het luidruchtige Parijse publiek wat provoceerde na een dubbele fout, zette zijn misstap echter meteen weer recht en besliste de wedstrijd bij zijn eerste matchpoint.

In de kwartfinales speelt zesvoudig toernooiwinnaar Djokovic tegen de winnaar van de partij tussen de Deen Holger Rune en de Duitser Daniel Altmaier.

Griekspoor nadert het einde van een succesvol seizoen, waarin hij zijn eerste ATP-titels veroverde. Een jaar geleden stond hij nog op de 95ste plaats van de wereldranglijst. Dit seizoen klom hij naar de 23ste plaats, onder andere dankzij zeges bij de toernooien in Rosmalen en het Indiase Pune.

Van de Zandschulp uitgeschakeld

Eerder vandaag werd Botic van de Zandschulp al uitgeschakeld bij het masterstoernooi van Parijs. De nummer zestig van de wereld boog met 3-6, 3-6 voor de Rus Andrej Roeblev, de nummer vijf van de wereldranglijst.

Plaats een reactie