Pegula naar halve finales WTA Finals na indrukwekkende overwinning op Sabalenka

De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals. In Cancun was de nummer vijf van de wereld in twee sets (6-4, 6-3) te sterk voor de vrouw die de wereldranglijst aanvoert, Aryna Sabalenka.

Na vier opeenvolgende nederlagen zonder ook maar een set te winnen, nam Pegula in haar zesde ontmoeting met de Belarussische snel de controle over de wedstrijd. Toch zal ze even flink gezweet hebben toen Sabalenka, de verliezend finaliste van vorig jaar, van 5-2 terugkwam naar 5-4.

Desondanks bleef Pegula kalm en pakte ze de eerste set toen Sabalenka de bal in het net sloeg.

In de tweede set liep de Amerikaanse vlotjes uit naar een 4-0 voorsprong, maar wederom was het Sabalenka die zich terugknokte tot 5-3. In de laatste game moest Pegula hard werken, maar op haar zevende matchpoint was het uiteindelijk toch raak.

Rybakina verslaat Sakkari

Jelena Rybakina was in de andere groepswedstrijd met 6-0, 6-7 (4), 7-6 (2) te sterk voor Maria Sakkari. Beide speelsters hadden hun eerste wedstrijd verloren en moesten winnen om nog kans te maken op een plek bij de laatste vier. De Kazachse nummer vier van de wereld overklaste de Griekse nummer negen in de eerste set.

Sakkari vocht terug door de tweede set in een tie-break te winnen en kreeg bij een 4-4 stand in de derde set twee kansen om de opslag van Rybakina te breken. Dat lukte haar niet, waarna Rybakina in de beslissende tie-break toesloeg door snel een 6-0 voorsprong te pakken en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Dankzij haar overwinning is Pegula zeker van een plaats bij de eerste twee in groep Bacalar. Sabalenka en Rybakina zullen vannacht bepalen wie zich als tweede van de groep mag gaan opmaken voor de halve finales. Sakkari heeft na twee nederlagen geen kans meer op een plek bij de laatste vier.

Plaats een reactie