Botic van de Zandschulp verovert knappe overwinning in Parijs, Griekspoor treft Djokovic

Botic van de Zandschulp heeft met een prachtige overwinning (6-4, 2-6, 6-3) op de Amerikaan Tommy Paul een plek veroverd in de achtste finale van het masterstoernooi in Parijs. Eerder wist Tallon Griekspoor zich al te plaatsen voor de laatste zestien.

Griekspoor zal het in de achtste finale opnemen tegen Novak Djokovic, die zijn wedstrijd tegen de Argentijn Tomas Etcheverry met 6-3, 6-2 heeft gewonnen. Van de Zandschulp zal het in de achtste finale opnemen tegen de Rus Andrej Roeblev, de nummer vijf van de wereld.

Van de Zandschulp heeft dit jaar een moeilijke periode gekend in zijn carrière, mede door blessures, en is gezakt naar de 60e positie op de wereldranglijst. Maar inmiddels lijkt de Veenendaler, die ook nog eens zonder vaste coach zit na zijn breuk met Sven Groeneveld, weer op de weg omhoog te zijn.

Die bevestiging kwam woensdag tegen de nummer 12 van de wereld.

Sterke start

De Nederlander begon sterk met zijn service in de wedstrijd. Met twee aces in de eerste game had Van de Zandschulp meteen een goed gevoel. Het eerste breakpoint dat hij kreeg in de eerste set, bij een stand van 5-4, wist hij meteen te benutten. Hierdoor won hij de eerste set.

In de tweede set had Van de Zandschulp het een stuk moeilijker. Al in de eerste game werd hij gebroken. Bij een stand van 1-2 kreeg hij de kans om terug te breken, maar Paul voorkwam dat en liep uit naar een setwinst van 1-4 en 2-6.

Van de Zandschulp begon sterk aan de beslissende derde set. Bij het tweede breakpoint met een 3-2 voorsprong voor de Nederlander sloeg Paul een dubbele fout. Dit betekende de beslissende break.

Bijna alle grote namen doen mee aan het toernooi in Parijs. Ook Carlos Alcaraz, die als tweede geplaatst is, is inmiddels uitgeschakeld. Daniil Medvedev, de Russische nummer drie van de wereld, verloor in de tweede ronde van de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Plaats een reactie