Griekspoor overtuigend naar achtste finales in Parijs, Alcaraz vroegtijdig uitgeschakeld

Tennisser Tallon Griekspoor heeft op indrukwekkende wijze de achtste finales bereikt op het masterstoernooi van Parijs. De Nederlandse nummer 23 van de wereld wist met speels gemak Alejandro Davidovich Fokina te verslaan in twee sets (6-2, 6-2).

Na een overtuigende eerste set wist Griekspoor in de vijfde game van de tweede set de service van Davidovich Fokina te breken. De Spanjaard leek niet helemaal fit te zijn. Griekspoor behield vervolgens zijn eigen opslag en brak de Spanjaard opnieuw, waardoor hij een comfortabele voorsprong van 5-2 kreeg. Ondanks dat hij eerst nog drie matchpoints miste op zijn eigen service, lukte het hem bij de vierde poging wel om de wedstrijd te beslissen.

Djokovic of Etcheverry

Griekspoor, die graag de top 20 wil bereiken, versloeg vorig jaar Davidovich Fokina, destijds 28ste op de wereldranglijst, ook al in Parijs. Toen gebeurde dat in vier sets op het gravel van Roland Garros.

In de derde ronde van het ATP-toernooi zal de 27-jarige Nederlander het opnemen tegen Novak Djokovic of Tomas Etcheverry.

Minder succesvol was de nummer twee van de wereld, Carlos Alcaraz. De Spanjaard werd in de tweede ronde van Parijs uitgeschakeld in twee sets (6-3, 6-4) door de Rus Roman Safioellin. Het was aanvankelijk onzeker of Alcaraz op tijd hersteld zou zijn van zijn rug- en voetblessure voor het toernooi in Frankrijk.

Plaats een reactie