Tweede ronde ATP Parijs: Griekspoor en Van de Zandschulp naar volgende fase

Tennis spelers Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het masterstoernooi in Parijs-Bercy.

Griekspoor versloeg Christopher Eubanks, de nummer 32 van de ATP-wereldranglijst, met 6-7 (2), 6-3, 6-4. Ondanks dat Griekspoor in vijf van zijn laatste zes wedstrijden gedwongen werd om een tiebreak te spelen in de eerste set, wist hij er drie van te winnen.

Frustraties

In de eerste set resulteerde een break aan beide kanten in een tiebreak, waarin de Nederlander zijn geduld verloor. De scheidsrechter miste een netservice, tot grote frustratie van Griekspoor, die vervolgens zijn racket kapotsloeg en een strafpunt kreeg. “Doe je werk!”, beet hij de scheidsrechter toe.

Mede door de frustraties lukte het Griekspoor niet om een vierde tiebreak te winnen. In de tweede set herpakte hij zich en wist hij de even oude Amerikaan (27) met gevarieerde slagen te domineren. Griekspoor gaf Eubanks geen enkele kans om een break te maken. Na twee uur en twee minuten benutte Griekspoor zijn eerste matchpoint.

Van de Zandschulp wint ook

Ook Botic van de Zandschulp bereikte de tweede ronde. De nummer zestig van de wereldranglijst behaalde een indrukwekkende overwinning op de Fransman Adrian Mannarino, de nummer 25. De eindstand was 6-4, 7-5.

Van de Zandschulp, die onlangs de samenwerking met trainer Sven Groeneveld beëindigde, wist zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Tegen Mannarino speelde hij een solide eerste set. Vanuit een defensieve positie wist hij regelmatig punten te scoren en hij gaf geen enkele breekkans weg.

In de spannende slotset verspeelde hij twee keer een voorsprong. Bij een stand van 5-5 liet Mannarino vier breekkansen onbenut en in de laatste game wist Van de Zandschulp een 40-15 achterstand om te buigen.

In de volgende ronde zal Van de Zandschulp het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Tommy Paul en Richard Gasquet. Griekspoor zal het in de tweede ronde opnemen tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die in de eerste ronde de Amerikaan Ben Shelton uitschakelde.

Plaats een reactie