Sabalenka domineert WTA Finals en geeft Sakkari geen kans

Aryna Sabalenka is indrukwekkend van start gegaan bij de WTA Finals in het Mexicaanse Cancun, het eindejaarstoernooi met de beste acht speelsters van het seizoen. De nummer één van de wereld uit Belarus was oppermachtig tegen Maria Sakkari uit Griekenland: 6-0, 6-1.

Sabalenka wist vijf van haar negen breakpoints te benutten en won maar liefst elf games op rij, voordat Sakkari op haar eigen service drie matchpoints overleefde en eindelijk een game wist te winnen. De wedstrijd duurde 74 minuten.

‘Uitdagende tegenstander’

“Maria is een speelster die altijd terug kan komen in de wedstrijd”, zei Sabalenka, die in eerdere edities van de WTA Finals twee keer van Sakkari had verloren. “Als je haar een kleine kans geeft, grijpt ze die met beide handen. Dat maakt haar een uitdagende tegenstander.”

In dezelfde groep versloeg de Amerikaanse Jessica Pegula de Kazachse Elena Rybakina met 7-5, 6-2. Rybakina had in de eerste set de overwinning binnen handbereik, maar slaagde er niet in om bij een voorsprong van 5-3 haar eigen servicegame te winnen.

Plaats een reactie