Griekspoor nadert top-20 wereldranglijst ondanks nederlaag in kwartfinale Basel

Tallon Griekspoor heeft de kwartfinales van het ATP-toernooi in Basel niet weten te overleven. De Nederlandse tennisser verloor in drie sets van de Pool Hubert Hurkacz met 7-6 (6), 4-6, 4-6.

Ondanks de nederlaag heeft Griekspoor door het bereiken van de kwartfinales wel terrein gewonnen op de wereldranglijst. De 27-jarige Nederlander stijgt van de 25e naar de 22e plaats.

Griekspoor hoeft zich niet te schamen voor zijn verlies tegen Hurkacz, die momenteel de elfde plek op de wereldranglijst inneemt. In een indrukwekkende wedstrijd heeft Griekspoor laten zien dat hij kan concurreren met de top van de wereld.

Griekspoor won de eerste set in een spannende tiebreak, nadat hij op 4-5 al een setpunt had overleefd. Hurkacz kreeg op 3-6 in de tiebreak nog drie setpunten, maar Griekspoor wist ze allemaal weg te werken. Sterker nog, de Nederlander won vijf opeenvolgende punten en pakte zo de eerste set.

Hurkacz vrijwel foutloos

In de tweede set brak Hurkacz in de derde game. Griekspoor speelde vervolgens goed mee, maar slaagde er niet in om de Pool onder druk te zetten op zijn service, die slechts drie fouten maakte gedurende de hele tweede set.

Griekspoor wist met moeite zijn servicegame binnen te slepen in de derde set. Er waren kansen op meer, zoals twee breakpunten om op 3-1 te komen, maar hij kon ze niet benutten. Op 3-3 had Hurkacz genoeg aan één kans. Toen de Pool op 4-5 serveerde voor de wedstrijd, bleef hij kalm en maakte het af.

Plaats een reactie