Griekspoor naar kwartfinales Basel, Van de Zandschulp uitgeschakeld

Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het indoortoernooi in Basel. De Nederlandse tennisser, momenteel de nummer 25 van de wereld, versloeg de Australische nummer 13, Alex de Minaur, met 6-4, 6-3.

In de volgende ronde zal Griekspoor het opnemen tegen de als vierde geplaatste Pool Hubert Hurkacz.

Helaas slaagde Botic van de Zandschulp er niet in om het voorbeeld van Griekspoor te volgen. De Nederlandse nummer 65 verloor met 4-6, 2-6 van de Canadees Félix Auger-Aliassime, de nummer negentien van de wereld.

In de eerste set wist De Minaur snel zijn opslagbeurten te winnen, terwijl Griekspoor moeite had om zijn eigen servicegames binnen te halen. Echter, onder druk bezweek de Australiër in de tiende game en verloor hij de set.

Griekspoor had even een dipje en kwam met 2-0 achter, maar wist toch breekpunten te creëren en zijn dominante spel weer op te pakken. Hij won maar liefst vijf games op rij en brak daarmee het verzet van De Minaur.

Van de Zandschulp tegen titelverdediger

Van de Zandschulp, die onlangs zijn samenwerking met trainer Sven Groeneveld beëindigde, begon goed aan de eerste set. Maar op 3-3 trok Auger-Aliassime door en forceerde twee breaks.

In de volgende set verdween het geloof bij Van de Zandschulp al snel. De Canadees pakte direct een break en won de set met overtuiging, mede dankzij negen winners (tegenover één voor Van de Zandschulp).

Plaats een reactie