Botic van de Zandschulp beëindigt samenwerking met coach Groeneveld na minder dan een half jaar

Na nog geen half jaar samen te hebben gewerkt, heeft Botic van de Zandschulp besloten om zijn coach Sven Groeneveld te verlaten.

Het management van de nummer 65 van de wereld verklaarde: “Er is gezamenlijk besloten dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking in 2024.” Groeneveld was maandag al afwezig bij de eerste ronde van Van de Zandschulp in Bazel, waarin de Nederlander won van Roberto Bautista Agut.

De samenwerking tussen Van de Zandschulp en Groeneveld begon in mei, toen Van de Zandschulp nog op de 29e plaats van de wereldranglijst stond.

Tegenslagen door blessures

Van de Zandschulp heeft dit seizoen te maken gehad met teleurstellingen als gevolg van blessures. Op geen van de vier grandslamtoernooien wist de 28-jarige Nederlander verder te komen dan de tweede ronde. Hij bereikte wel de finale van het graveltoernooi in München.

Slechts een maand geleden sprak Van de Zandschulp nog zijn vertrouwen uit in een succesvolle samenwerking met Groeneveld in 2024. “Ik wil Sven laten zien wat ik kan, wat ik in mijn mars heb. Dat is me nog niet gelukt”, zei hij.

“Het is ook moeilijk voor Sven. Hij wil aan bepaalde aspecten werken, maar we moeten eigenlijk met een soort handleiding trainen, omdat we niet alles kunnen doen wat we willen doen.”

Groeneveld heeft eerder toptennissers begeleid, zoals Roger Federer, Michael Stich, Monica Seles, Maria Sharapova en Mary Pierce, maar was nog nooit eerder verbonden aan een Nederlandse speler op de ATP- en WTA Tour.

Plaats een reactie