Griekspoor herpakt zich met overwinning in Basel na pijnlijke nederlaag vorige week

Na een teleurstellende nederlaag in Zweden vorige week heeft Tallon Griekspoor zich hersteld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Basel. In een spannende wedstrijd versloeg de Nederlandse nummer 25 van de wereld de Braziliaan Thiago Seyboth Wild in drie sets: 7-6 (4), 2-6, 6-3.

In de volgende ronde zal Griekspoor het opnemen tegen de Australiër Alex De Minaur (nummer dertien van de wereld) of de Argentijn Diego Schwartzman.

Op maandag wist Botic van de Zandschulp al Roberto Bautista Agut te verslaan in de eerste ronde van het toernooi in Zwitserland. Hij zal in de tweede ronde spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-19) en de Zwitser Leandro Riedi.

Verloop van de wedstrijd

Onder het toeziend oog van zijn dubbelpartner Robin Haase kreeg Griekspoor in de eerste set geen enkele kans om de service van Seyboth Wild te breken. Hij wist echter wel zes breakpunten van de Braziliaan weg te werken. Pas in de tiebreak wist Griekspoor een voorsprong te nemen. Een minibreak naar 3-1 resulteerde in setwinst.

In de tweede set lukte het Seyboth Wild wel om Griekspoor te breken. In de derde game was het al raak (1-3) en Seybouth Wild ging door met scoren. Griekspoor wist na de break slechts zes punten te pakken in de tweede set, waardoor een beslissende derde set nodig was.

In de derde set begon Griekspoor weer sterk en gaf hij Seyboth Wild geen kans. Een vroege break zorgde ervoor dat Griekspoor op 3-0 kwam en de weerstand van de Braziliaan was gebroken.

Plaats een reactie