Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na overwinning op Bautista

Botic van de Zandschulp heeft op het sterk bezette ATP-toernooi van Basel de tweede ronde bereikt. De Nederlandse tennisser, momenteel gerangschikt als nummer 65 in de wereld, versloeg Roberto Bautista Agut met 7-5, 6-7, 6-2. Bautista Agut staat op de 48e plaats van de ATP-ranglijst.

Bautista Agut raakte geblesseerd aan zijn linkerenkel tijdens het verzorgen van zijn paarden in de zomer en maakte onlangs zijn rentree. Hoewel hij slechts één wedstrijd had gewonnen, liet hij af en toe zijn oude vorm zien.

Van de Zandschulp, die zich via de kwalificaties had geplaatst, speelde ook uitstekend. Hij was fitter en had vooral in de lange rally’s een voordeel. Een zwakke zesde game in de laatste set kostte Bautista de wedstrijd: Van de Zandschulp brak hem zonder punten te verliezen en won de wedstrijd met nog een break.

Drie opeenvolgende overwinningen

Voor Van de Zandschulp is dit de eerste keer in een half jaar dat hij drie wedstrijden op rij wint, inclusief de kwalificaties. In april verloor hij pas in de finale van het toernooi in München.

In de tweede ronde zal Van de Zandschulp het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Felix Auger-Aliassime en Leandro Riedi.

Plaats een reactie