Nederlands Davis Cup-team met bekende namen naar Final 8 in Malaga

Davis Cup-captain Paul Haarhuis heeft Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Gijs Brouwer en dubbelspecialist Wesley Koolhof gekozen om deel te nemen aan de Final 8 in november. De vijfde speler voor het evenement in Malaga zal later worden bekendgemaakt.

Nederland heeft zich in september geplaatst voor het eindtoernooi als groepswinnaar, met Brouwer als debutant in het team. In de poule werden zowel Finland als de Verenigde Staten verslagen, waardoor de nederlaag tegen gastland Kroatië niet meer van belang was.

Uitdagende wedstrijd

Het team zal op donderdag 23 november in de kwartfinales tegen Italië spelen in Spanje. “Het is geweldig dat we weer bij de Final 8 zijn”, zei Haarhuis. “Het wordt een uitdagende wedstrijd, want Italië heeft met Jannik Sinner en Lorenzo Musetti twee spelers in de top 20.”

“Ik heb nu vier spelers geselecteerd. Ik wacht de resultaten van de komende weken af en na het ATP-toernooi in Parijs zal ik beslissen welke vijfde speler nog mee zal gaan naar Malaga. Ik wil alle mogelijkheden openhouden om zo sterk mogelijk te kunnen spelen.”

Plaats een reactie