Van de Zandschulp verliest van Tsitsipas in Antwerpen: geen tweede zege op rij

Botic van de Zandschulp is in de achtste finales van het ATP-toernooi van Antwerpen uitgeschakeld door Stefanos Tsitsipas. Tegen de nummer zeven van de wereld ging Van de Zandschulp (ATP-67) in twee sets onderuit: 7-5, 6-3.

Van de Zandschulp heeft een moeilijk seizoen achter de rug met veel blessureleed. Waar hij vorig jaar aan het einde van de zomer op de 22ste plek van de wereldranglijst stond, is de 28-jarige Nederlander dit seizoen gezakt naar de 67ste plaats.

Sinds het toernooi van München in april, waar hij in de finale vier matchpoints weggaf en zijn eerste ATP-titel misliep, is het hem niet meer gelukt om twee opeenvolgende overwinningen te behalen op een individueel toernooi.

Overwinning in de eerste ronde

In de laatste weken van het tennisjaar hoopt Van de Zandschulp toch met een positieve noot af te sluiten. Woensdag leek hij in Antwerpen op de goede weg, want hij won in drie sets van Dominic Stricker. Vorig jaar verloor Van de Zandschulp in de eerste ronde in Antwerpen nog van de Zwitserse nummer 90 van de wereld.

Maar de Griekse finalist van de Australian Open was in de achtste finales te sterk voor de Nederlander.

Van de Zandschulp begon nog wel goed, want nadat hij in zijn eerste servicegame drie breekpunten had weggewerkt, brak hij in de daaropvolgende game al de service van Tsitsipas. Tsitsipas, die wat slordig begon, kwam echter steeds beter in zijn spel en won uiteindelijk overtuigend de eerste set door vier games op rij te winnen.

In de tweede set had Van de Zandschulp veel moeite om zijn service te behouden. Tsitsipas forceerde in de vierde game een break, kwam op 3-1 en maakte het daarna snel af.

In de kwartfinales neemt de als eerste geplaatste Tsitsipas het vrijdag op tegen Dominic Thiem of Yannick Hanfmann.

Eerder op de dag werd de als tweede geplaatste Jan-Lennard Struff uitgeschakeld in Antwerpen. De Fransman Hugo Gaston was in drie sets te sterk voor de Duitser. Dit vergroot de kans dat Tsitsipas voor het eerst sinds begin augustus weer een toernooi wint. De Griek slaagde er op de vijf daaropvolgende toernooien niet meer in de kwartfinales te bereiken.

Plaats een reactie