Carlos Alcaraz twijfelt over voortzetting seizoen door blessures aan voet en rug

Carlos Alcaraz, de veelbelovende Spaanse tennisser, kampt met blessures aan zijn rug en voet en is onzeker over wanneer hij weer kan spelen.

Alcaraz heeft zich afgemeld voor het indoortoernooi in Bazel, dat op 23 oktober van start gaat. Op Instagram verklaarde hij: “Ik heb een probleem in mijn linkervoet en last van spiervermoeidheid in mijn onderrug. De blessures moeten behandeld worden, zodat ik de rest van het seizoen kan spelen. Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien.”

Teleurstellende reis

De 20-jarige nummer twee van de wereld zou dit jaar deelnemen aan het masterstoernooi van Parijs-Bercy, dat plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november. Daarnaast heeft Alcaraz zich ook gekwalificeerd voor de ATP Finals, die van 12 tot en met 19 november in het Italiaanse Turijn worden gehouden. Het zou zijn eerste deelname aan het eindejaarstoernooi zijn.

Voor zijn afmelding in Bazel presteerde Alcaraz enigszins teleurstellend tijdens zijn reis naar China. Hij verloor eerst in de halve finale in Beijing en kwam vervolgens niet verder dan de vierde ronde op het masterstoernooi in Shanghai.

Plaats een reactie