Tennisduo Van de Zandschulp en Griekspoor zegevieren in ATP-toernooien

Tennissers Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn succesvol gestart in hun ATP-toernooien in België en Zweden.

In Antwerpen versloeg Van de Zandschulp de Zwitser Dominic Stricker (ATP-90) in een spannende wedstrijd van drie sets (6-7 (4), 6-3, 6-3), terwijl Griekspoor in Stockholm met minder moeite de Fin Emil Ruusuvuori versloeg in twee sets (7-6 (3), 6-4).

Voor Van de Zandschulp was de overwinning op Stricker een revanche voor vorig jaar, toen hij in Antwerpen van de Zwitser verloor. Een opsteker voor Van de Zandschulp in een uitdagend seizoen.

In de achtste finales van het toernooi in België staat Van de Zandschulp nu tegenover de Griekse nummer zeven van de wereld, Stefanos Tsitsipas.

Na het verlies van de eerste set herpakte Van de Zandschulp zich knap. Hij gaf geen vroege break meer weg in de tweede set en in de derde set wist hij bij 4-3 de druk op te voeren en zijn derde breakpoint te benutten met een prachtige passing langs Stricker.

Griekspoor gaat ook door

Ondertussen, ruim 1.500 kilometer noordelijker, rekende Griekspoor in Stockholm af met Ruusuvuori. Hij had genoeg aan twee sets om de overwinning te behalen.

Het was de derde keer dit seizoen dat Griekspoor de Fin versloeg, maar het ging niet vanzelf. “Hij veranderde zijn tactiek ten opzichte van de vorige wedstrijden, dus moest ik me aanpassen”, zei Griekspoor na afloop. Dit verklaarde waarom de eerste set zo moeizaam verliep.

Griekspoor kwam op een vroege break achterstand (1-3), maar wist halverwege de eerste set terug te breken (3-4) en overleefde even later een setpunt op zijn eigen service. In de tiebreak bleef Griekspoor koelbloedig en verloor de Fin tweemaal zijn service.

In de tweede set gaven beide spelers geen game zomaar weg. Pas bij 5-4 forceerde Griekspoor de enige break van de set. Met één matchpoint verzekerde hij zich van een plek in de kwartfinales, waarin hij de Russische qualifier Pavel Kotov zal treffen.

Plaats een reactie