Arianne Hartono kansloos tegen voormalig grandslamfinaliste Zvonareva

Nederlandse tennisster verliest in eerste ronde van WTA-toernooi in Nanchang

Het WTA-toernooi in het Chinese Nanchang is voor Arianne Hartono niet goed begonnen. De Nederlandse tennisster werd in de eerste ronde genadeloos verslagen door Vera Zvonareva, met een eindstand van 1-6, 2-6.

Vera Zvonareva, die inmiddels 39 jaar oud is, stond in 2010 in de finale van Wimbledon en de US Open. Ze heeft ook vijf grandslamtitels in het dubbelspel op haar naam staan. Echter, haar positie op de wereldranglijst is inmiddels gezakt naar de 272e plek. Arianne Hartono, twaalf jaar jonger, staat ruim honderd plaatsen hoger op de ranglijst, namelijk op de 166e plek.

Hartono begon de wedstrijd goed door haar eerste servicegame te winnen zonder een punt te verliezen. Maar daarna verloor ze vijf keer op rij haar opslag. Op 1-5 in de tweede set wist ze nog een game te winnen, maar het was slechts uitstel van executie. De hele wedstrijd duurde iets meer dan een uur.

Plaats een reactie