Hubert Hurkacz en Andrej Roeblev strijden om finaleplaats in masterstoernooi Shanghai

De finale van het masterstoernooi in Shanghai wordt een duel tussen Hubert Hurkacz en Andrej Roeblev.

Hurkacz, de nummer 17 van de wereld uit Polen, wist zich te plaatsen voor de eindstrijd door Sebastian Korda (ATP-26) in de halve finales te verslaan met 6-3, 6-4. Roeblev, de nummer 7 van de wereld uit Rusland, was de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-19) de baas met 7-6 (7), 6-3.

Pools servicekanon

Korda had eerder in het toernooi titelhouder Daniil Medvedev verslagen, maar kon geen vuist maken tegen het sterke servicekanon uit Polen. Hurkacz sloeg veertien aces en kreeg geen enkel breekpunt tegen.

Dit stelde hem in staat om vrijuit te spelen tijdens de servicegames van zijn tegenstander, wat resulteerde in twee breaks. Met deze overwinning staat Hurkacz voor de derde keer in een finale van een masterstoernooi. In 2021 won hij in Miami en een jaar later verloor hij de finale in Montreal.

Roeblev en Dimitrov hadden in het verleden drie van hun zes onderlinge ontmoetingen gewonnen en ook deze keer waren ze aan elkaar gewaagd. In de eerste set, die 77 minuten duurde, braken beide spelers elkaar één keer, waarna Roeblev toesloeg op zijn tweede setpunt in de tiebreak.

Met een vroege break in de tweede set leek Dimitrov snel te herstellen, maar na de rebreak van Roeblev (op 2-1) raakte hij de controle kwijt. Voor Roeblev is dit de vierde keer dat hij in een masters-finale staat, waarvan hij er één (in april in Monte Carlo) heeft gewonnen.

Plaats een reactie