Nederlandse selectie Billie Jean King-cup versterkt met terugkeer van Rus en Hartono

Arantxa Rus (WTA-51) en Arianne Hartono (WTA-165) zijn opnieuw opgeroepen voor de Nederlandse selectie van de Billie Jean King-cup. Bondscoach Elise Tamaela en haar assistent Kiki Bertens hebben de twee beste Nederlandse speelsters geselecteerd voor de play-off tegen Oekraïne.

In april besloten Rus en Hartono om de wedstrijden in het Turkse Antalya over te slaan. Ze gaven de voorkeur aan het spelen van WTA-toernooien om punten te verdienen voor de wereldranglijst.

Play-offs

Nederland wist zich zonder de twee topspeelsters te plaatsen voor de play-offs om een plek in de wereldgroep. Nu staat het sterke Oekraïne te wachten. Vanwege de oorlog met Rusland zal de ontmoeting met Nederland op 11 en 12 november plaatsvinden in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.

Naast Rus en Hartono zijn ook Suzan Lamens (WTA-243) en Demi Schuurs (dertiende op de wereldranglijst in het dubbelspel) geselecteerd. Lesley Pattinama-Kerkhove, Lexie Stevens en Bibiane Schoofs verliezen hun plek ten opzichte van het kwalificatietoernooi in Antalya.

“Ik ben blij dat we met een sterk team naar Litouwen kunnen gaan. Het wordt een uitdagende wedstrijd, want Oekraïne heeft zes speelsters in de top 100. We zullen ons beste tennis moeten laten zien en er vol voor gaan”, blikt captain Tamaëla vooruit.

De winnaar van het duel tussen Oekraïne en Nederland krijgt de kans om zich volgend jaar te plaatsen voor de Finals van de Billie Jean King-cup. De verliezer zal moeten strijden in de groepsfase om een plek in de play-offs te bemachtigen.

Plaats een reactie