Rafael Nadal maakt rentree op Australian Open

Rafael Nadal zal in januari deelnemen aan de Australian Open, zo heeft toernooidirecteur Craig Tiley woensdag aangekondigd in de Australische televisieshow Today.

De Spaanse tennisser zelf, die sinds januari buiten spel staat vanwege een heupblessure die hij opliep tijdens de Australian Open, blijft voorzichtig. “Ik ben blij met het vertrouwen van de Australian Open. Ik train hard om zo snel mogelijk terug te keren”, liet hij weten op X.

Nog geen bevestigde datum

Ook Nadals manager, Benito Perez-Barbadillo, wilde het nieuws nog niet bevestigen. “Ik kan zeggen dat Nadal weer aan het trainen is”, reageerde hij tegen persbureau Reuters. “Maar er is nog geen datum bevestigd voor zijn terugkeer.”

Nadal liep afgelopen januari een heupblessure op in de tweede ronde van de Australian Open. Destijds werd verwacht dat hij ongeveer acht weken afwezig zou zijn, maar in juni moest de voormalig nummer één van de wereld ook nog geopereerd worden. Dit betekende een langdurige revalidatie.

De Spanjaard heeft sinds januari geen wedstrijden meer gespeeld en viel in maart zelfs voor het eerst in 912 weken uit de top tien van de wereldranglijst.

Nadal hoopt op tijd hersteld te zijn voor deelname aan het grandslamtoernooi in januari. “We hebben de afgelopen dagen met hem gesproken en hij heeft bevestigd dat hij terug zal keren op de Australian Open”, vertelde Tiley.

Kyrgios waarschijnlijk ook aanwezig

De toernooidirecteur meldde in dezelfde show dat ook de Australiër Nick Kyrgios waarschijnlijk weer van de partij zal zijn. Kyrgios kampte het afgelopen jaar met meerdere blessures, waaronder een polsblessure die hem dwong Wimbledon af te zeggen.

“We weten dat Nick aan het trainen is en graag wil terugkeren. We verwachten hem dus terug te zien”, aldus Tiley.

Plaats een reactie