Nederlandse tennisster Arantxa Rus moet strijd staken in tweede ronde WTA-toernooi Seoul

Arantxa Rus heeft helaas niet de kwartfinales van het toernooi in Seoul weten te bereiken. De Nederlandse, die als zevende geplaatst was, moest opgeven bij een stand van 6-1, 3-6, 0-3 tegen Claire Liu vanwege een blessure.

Met haar 51ste plek op de wereldranglijst staat de 32-jarige Rus hoger dan haar Amerikaanse tegenstander (WTA-98). In het begin van de wedstrijd had ze dan ook weinig moeite met Liu, maar later ging het mis. Rus voelde zich niet fit genoeg om de wedstrijd uit te spelen.

Door haar overwinning in de eerste ronde wist Rus een reeks van zes opeenvolgende nederlagen te doorbreken. Helaas werd haar landgenote Arianne Hartono al in de eerste ronde uitgeschakeld in Zuid-Korea.

Plaats een reactie