Grigor Dimitrov verrast favoriet Carlos Alcaraz en schakelt hem uit in Shanghai

Tijdens de vierde ronde van het masterstoernooi in Shanghai heeft tennisser Carlos Alcaraz een verrassende nederlaag geleden. De Spaanse nummer twee van de wereld werd in drie sets verslagen door de Bulgaar Grigor Dimitrov met 7-5, 2-6, 4-6.

Alcaraz, die dit jaar Wimbledon heeft gewonnen en de halve finale van Roland Garros heeft bereikt, had een zware week in Shanghai. Na zijn overwinning op de Brit Daniel Evans in de vorige ronde sprak de Spanjaard al over een “zeer zware wedstrijd”.

Tegen Dimitrov had de 20-jarige nummer twee van de wereld opnieuw moeite. Hoewel hij de eerste set nog met moeite wist te winnen, verloor hij meteen zijn eerste servicegame aan het begin van de tweede set. Hij slaagde er niet in om deze break goed te maken.

In de derde set nam Dimitrov, de nummer 19 van de wereldranglijst, opnieuw het initiatief. Na een break op 1-1 gaf hij zijn voorsprong niet meer uit handen. Het tweede matchpoint was succesvol.

Plaats een reactie