Iga Swiatek triomfeert in Peking en behaalt haar vijfde titel van 2023

Iga Swiatek heeft het WTA-toernooi in Peking op overtuigende wijze gewonnen. De Poolse, die als tweede geplaatst was, versloeg in de finale de Russische Ljoedmila Samsonova met 6-2, 6-2. Samsonova staat op de 22e plaats van de WTA-wereldranglijst.

De 22-jarige Swiatek had al vijf andere WTA 1000-titels op haar naam staan, wat de hoogste categorie is na de grandslamtoernooien. Echter, in 2023 had ze nog geen enkele overwinning behaald in deze categorie.

In eerdere finales in Dubai en Madrid moest Swiatek haar meerdere erkennen, maar in Peking was het vanaf het begin duidelijk dat zij de opvolgster zou worden van Naomi Osaka, de winnares van 2019.

Swiatek speelde op indrukwekkende wijze. Ze maakte geen enkele onnodige fout in de eerste set en gaf haar Russische tegenstander, die eerder Petra Kvitová, Jelena Ostapenko en Jelena Rybakina had uitgeschakeld, geen enkele kans om een breakpunt te creëren. Hiermee veroverde ze haar vijfde titel van 2023.

Plaats een reactie