Regenval verstoort duel Van de Zandschulp in Shanghai, Gauff verslagen door Swiatek

Botic van de Zandschulp kon zijn tweede partij op het masterstoernooi van Shanghai niet afmaken vanwege hevige regenval. Het duel met de Franse Ugo Humbert werd gestaakt bij een 2-2 tussenstand.

De wedstrijd zal zondagochtend om 06.30 uur Nederlandse tijd worden hervat.

Van de Zandschulp bereikte de tweede ronde door de Australische Christopher O’Connell te verslaan met 6-2, 6-7 (2), 6-4, een dag na zijn 28ste verjaardag. Het is zijn eerste deelname aan het toernooi in Shanghai.

Swiatek verslaat Gauff

Iga Swiatek, de nummer twee van de wereldranglijst, beëindigde de zegereeks van Coco Gauff (WTA-3) op het WTA-toernooi in Peking. Het 19-jarige Amerikaanse talent had de afgelopen zestien wedstrijden op rij gewonnen, maar verloor met 6-2, 6-3 van Swiatek in de halve finales.

Gauff won de US Open (haar eerste grandslamtitel) en de toernooien van Washington en Cincinnati in haar reeks. In Cincinnati ontmoetten de spelers elkaar ook, waar Gauff de Poolse versloeg in de halve finales na zeven opeenvolgende nederlagen.

Schouderproblemen

In Peking gaf Swiatek Gauff geen enkele breekkans met haar sterke service en dominant spel vanaf de baseline. Gauff had echter problemen met haar schouder aan het begin van de tweede set en moest behandeld worden. Met name haar tweede service liet haar in de steek.

Swiatek zal het in de finale opnemen tegen Ljoedmila Samsonova (WTA-22). De Russische versloeg Jelena Rybakina met 7-6 (7), 6-3 in Peking. Rybakina versloeg in de kwartfinales nog Aryna Sabalenka, de nummer één van de wereld, maar kon het niet waarmaken tegen Samsonova.

Rybakina verloor ook in de halve finales van Montreal van de Russische en verloor ook haar andere twee wedstrijden. Ze herstelde nog een break achterstand in de eerste set, maar verloor in de tiebreak op het vierde setpunt voor Samsonova. In de laatste set kwam Samsonova op 5-3 in de achtste game en besliste ze het duel met een lovegame.

Plaats een reactie