Botic van de Zandschulp naar tweede ronde in Shanghai na spannende overwinning

Botic van de Zandschulp heeft zich op het masterstoernooi van Shanghai weten te plaatsen voor de tweede ronde. In een opmerkelijke wedstrijd versloeg de nummer 67 van de wereld de Australiër Christopher O’Connell, die op de 58e plaats staat, met 6-2, 6-7 (2), 6-4.

Dit was Van de Zandschulp’s debuut in Shanghai, waar vanwege de covid-19 pandemie drie jaar lang geen toernooien werden gespeeld. De eerste set ging vrij gemakkelijk met 6-2 naar de Nederlander, die slechts drie weken geleden met het Davis Cup-team de kwartfinales van het landentoernooi bereikte.

In de tweede set had Van de Zandschulp het moeilijker, maar dankzij zijn sterke servicegames stond hij op 6-5 in de tweede set op het punt om de wedstrijd te winnen. O’Connell kreeg echter onverwachts zijn eerste breekkansen, kwam langszij, won de tiebreak en kreeg daarna vleugels.

Van de Zandschulp vecht terug

In de beslissende set kwam O’Connell op een 4-2 voorsprong en leek de overwinning binnen handbereik. Van de Zandschulp vocht echter terug en wist met vier opeenvolgende games de score om te draaien.

In de volgende ronde zal Van de Zandschulp het opnemen tegen de 25-jarige Fransman Ugo Umbert, die momenteel op de 34e plaats van de wereldranglijst staat.

Plaats een reactie