Dubbele fouten kosten Griekspoor de overwinning in Astana, Rus onderuit in Peking

Tallon Griekspoor is in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Astana, Kazachstan, uitgeschakeld door Sebastian Korda (4-6, 6-4, 3-6). Hoewel de Nederlander een sterke tweede set speelde, maakte hij in de derde en beslissende set vier dubbele fouten, wat uiteindelijk resulteerde in verlies.

Korda (ATP-28) staat bekend als een getalenteerde speler, maar kampt ook regelmatig met blessures. In januari bereikte hij nog de kwartfinales van de Australian Open.

Griekspoor, die onlangs met Nederland de kwartfinales van de Davis Cup bereikte, was als eerste geplaatst in Astana.

In het begin kon Griekspoor niet vertrouwen op zijn service en verloor hij de set na een kostbare misrekening. Hij stopte een rally omdat hij dacht dat de bal uit was, maar de lijntechnologie bewees het tegendeel.

Korda won de eerste set met 6-4, maar Griekspoor was sterker in de tweede set en won deze met dezelfde cijfers.

In de derde en beslissende set bracht Griekspoor zichzelf in de problemen door plotseling zwak te serveren: hij maakte vier dubbele fouten. Korda maakte dankbaar gebruik van deze fouten en kwam op een voorsprong van 4-2. Bij een stand van 5-3 maakte de Amerikaan moeiteloos de wedstrijd af.

Nederlaag voor Rus

Arantxa Rus beleeft tot nu toe geen succesvolle tour door Azië. Na haar vroege nederlaag in het Chinese Ningbo, strandde ze ook in de eerste ronde van het sterk bezette toernooi in Peking.

Onze landgenote moest in de Chinese hoofdstad haar meerdere erkennen in de 18-jarige Tsjechische Linda Fruhvirtová: 0-6, 3-6.

Rus werd zeker niet weggeslagen in de eerste set, maar slaagde er niet in om een van haar zes breekkansen te benutten en werd zelf drie keer gebroken.

Nadat ze in de tweede set opnieuw twee breakpoints had laten liggen, gaf Rus niet op. Ze won kort daarna haar eerste game van de wedstrijd, maar bleef worstelen met haar service, wat haar uiteindelijk fataal werd.

Plaats een reactie