Tallon Griekspoor bereikt kwartfinales in Astana na worsteling en racketvernietiging

Tallon Griekspoor heeft zich op het ATP-toernooi in Astana weten te plaatsen voor de kwartfinales. De nummer één van de plaatsingslijst worstelde ruim twee uur lang met Sho Shimabukuro (ATP-148) en won uiteindelijk met 7-6 (5), 6-7 (4), 6-1.

De Japanse qualifier had al drie wedstrijden gespeeld in Astana, waarvan twee driesetters. Ondanks meerdere elleboogbehandelingen wist hij het Griekspoor knap lastig te maken. Griekspoor, die voor het eerst als eerste geplaatst is op een toernooi, overleefde in de eerste set twee setpunten.

Na twee sets zonder servicebreaks raakte Griekspoor aan het begin van de derde set gefrustreerd en vernietigde hij zijn racket. Daarna brak hij zijn Aziatische tegenstander drie keer en verloor hij geen enkele game meer. Het duel eindigde met een lovegame op de service van Shimabukuro, die zijn hoge niveau en lage foutenlast in de beslissende set niet kon vasthouden.

In de kwartfinales zal Griekspoor het opnemen tegen de Amerikaan Sebastian Korda, die Nuno Borges uit Portugal met 6-4 7-6 (4) versloeg.

Finale op dinsdag

Griekspoor (27) had in de eerste ronde een bye. Het toernooi in Kazachstan duurt tot en met dinsdag. De midweekse finale is gepland vanwege de Daviscup Finals en het daaropvolgende begin van de Aziatische tournee.

Botic van de Zandschulp werd in de eerste ronde uitgeschakeld in Astana.

Plaats een reactie