Arantxa Rus laat overwinning uit handen glippen na twee matchpoints

Arantxa Rus is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Chinese Nangbo uitgeschakeld. De nummer 55 van de wereld leek op weg naar een eenvoudige overwinning, maar liet de Russin Kamilla Rachimova (WTA-77) ontsnappen en verloor uiteindelijk met 6-3, 6-7 (5), 3-6.

De 32-jarige Rus had sinds eind februari 2022 geen overwinning meer behaald op hardcourt en hoopte tegen Rachimova die negatieve reeks te doorbreken. De tien jaar jongere Russin had na Roland Garros in mei alleen maar nederlagen geleden op het hoogste niveau.

Matchpoints gemist

Rus was aanvankelijk oppermachtig. Ze verspeelde echter een 4-0 en 5-2 voorsprong in de tweede set en miste ook nog eens twee matchpoints. In de tiebreak pakte ze weliswaar meteen een minibreak, maar daarna kon ze de controle niet meer behouden.

In de derde set waren er meteen drie breaks op rij, waarvan er twee op naam van Rus stonden. Toen ze op 3-5 serveerde om in de wedstrijd te blijven, werd ze echter op love gebroken.

Plaats een reactie