Team Wereld verovert zesde editie van de Laver Cup in Vancouver

Team Wereld heeft de zesde editie van de Laver Cup veroverd. In het Canadese Vancouver versloegen zij Team Europa met 13-2. Team Europa had de eerste vier edities van het toernooi gewonnen.

Op de openingsdag wonnen de spelers ‘uit de rest van de wereld’ alle vier de duels. Dit was nog geen probleem voor het verzwakte Team Europa, dat moest spelen zonder enkele topspelers zoals Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Holger Rune, Stefanos Tsitsipas en de geblesseerde Rafael Nadal, die respectievelijk de nummers één tot en met vijf van de wereldranglijst zijn.

Op de tweede dag lukte het Team Europa slechts één overwinning te behalen, dankzij Casper Ruud. Op de slotdag moesten zij alle vier de partijen winnen, maar dit ging al mis in de eerste partij. Hubert Hurkacz en Andrej Roeblev verloren het dubbelspel van Ben Shelton en Frances Tiafoe.

Competitie of showtennis?

Bij de Laver Cup kunnen spelers geen punten verdienen voor de wereldranglijst en draait het vooral om prestige. Het toernooi biedt daarom een mix van competitief tennis en showtennis.

Dit werd duidelijk op de eerste speeldag, toen Gaël Monfils en Felix Auger-Aliassime met elkaar in conflict raakten. Auger-Aliassime wilde graag serieus spelen, terwijl Monfils vooral plezier wilde hebben op de tennisbaan. Dit zorgde voor frustraties tussen de spelers.

Roger Federer, mede-organisator van de Laver Cup in Vancouver, waardeert de fanatieke houding van Auger-Aliassime. Federer hoopt dat de Laver Cup in de toekomst net zo prestigieus wordt als de Ryder Cup in het golf.

De volgende editie van de Laver Cup zal plaatsvinden in 2024 in Berlijn.

Plaats een reactie