Team Wereld en coach McEnroe op rand van overwinning in Laver Cup

Op de tweede dag van de Laver Cup in Vancouver was Team Wereld opnieuw te sterk voor Team Europa. Onder leiding van coach John McEnroe wonnen de tennissers drie van de vier partijen.

Dankzij overwinningen van Taylor Fritz en Frances Tiafoe heeft Team Wereld een vrijwel onoverbrugbare voorsprong van 10-2 behaald.

Op de laatste dag van het toernooi is slechts één overwinning nodig voor de eindzege.

Na de eerste dag stond Team Wereld al met 4-0 voor. Op dag twee waren er per duel twee punten te verdienen.

Fritz begon met een overwinning in twee sets (6-2 7-6 (3)) op Andrey Roeblev. Casper Ruud bracht namens Team Wereld onder leiding van Björn Borg een punt terug door Tommy Paul te verslaan met 7-6 (6), 6-2. Tiafoe vergrootte de voorsprong weer door Hubert Hurkacz te verslaan met 7-5, 6-3.

Canadees-Amerikaans dubbelspel

Felix Auger-Aliassime en Ben Shelton, een Canadees-Amerikaans duo, versloegen Hurkacz en Gaël Monfils met 7-5, 6-4 in het dubbelspel, tot groot genoegen van het Canadese publiek.

Op de laatste dag zijn overwinningen drie punten waard en staan er opnieuw drie enkelspelpartijen en één dubbelpartij op het programma.

Team Wereld won vorig jaar voor het eerst het naar tennislegende Rod Laver vernoemde toernooi. De vier voorgaande edities werden telkens gewonnen door Europese tennissers.

Plaats een reactie