De Laver Cup: Een Nieuwe Generatie Neemt het Stokje Over

Vandaag begint in Vancouver de zesde editie van de Laver Cup, maar dit keer is het toernooi anders dan voorheen. Vorig jaar stond het afscheid van Roger Federer centraal, maar dit jaar ontbreken grote namen als Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray. Het is aan een nieuwe generatie tennissers om de Laver Cup naar een hoger niveau te tillen.

Ontbreken van Gevestigde Toppers

Dit is geen gemakkelijke taak, vooral omdat jonge supersterren zoals Carlos Alcaraz, Jannik Sinner en Holger Rune om verschillende redenen ook afwezig zijn. Daarnaast ontbreken gevestigde toppers zoals Danill Medvedev en Stefanos Tsitsipas bij Team Europa. Andrej Roeblev en Casper Ruud zijn nu de bekendste spelers in het team.

“Natuurlijk missen we een paar grote namen,” zegt Federer, die in Vancouver is om de Laver Cup te promoten. “We wisten van tevoren dat Team Europa er dit jaar anders uit zou zien. Maar dit biedt andere spelers de mogelijkheid om zichzelf te laten zien.”

Team Wereld bestaat voornamelijk uit Noord-Amerikaanse spelers, met Frances Tiafoe en Ben Shelton als opvallende spelers. Nick Kyrgios, normaal gesproken het boegbeeld van Team Wereld, is er dit keer niet bij.

Federer geniet ondertussen van zijn tennispensioen. “Het afgelopen jaar heb ik veel tijd kunnen doorbrengen met mijn familie en hebben we veel gereisd. Ik weet nog niet wat de toekomst voor mij in petto heeft, omdat ik momenteel met verschillende projecten bezig ben,” aldus de twintigvoudig grandslamkampioen.

“Ik ben nog steeds ambassadeur van verschillende merken en ben net terug uit New York, waar ik bij de Verenigde Naties was vanwege mijn stichting. Daarnaast ben ik druk bezig met het ontwerpen van schoenen, tennisrackets en kleding.”

De 42-jarige Federer hoopt dat de Laver Cup ooit dezelfde status zal bereiken als de Ryder Cup in de golfsport. “Dat is ons ultieme doel, dat zou geweldig zijn.”

Plaats een reactie