Nederlandse tennissers treffen Italië in kwartfinales Davis Cup

De Nederlandse tennissers hebben geluk gehad bij de loting voor de kwartfinales van de Davis Cup. Ze zullen het niet opnemen tegen het sterke Servië van Novak Djokovic, maar tegen Italië. Dit werd bekendgemaakt tijdens de loting voor het eindtoernooi in Málaga.

Ook Italië heeft een indrukwekkend team met spelers als Jannik Sinner, Lorenzo Musetti, Lorenzo Sonego en Matteo Berrettini. Sinner staat momenteel op de zevende plaats in de wereldranglijst, Musetti op de achttiende plaats en Sonego op de 38e plaats. Berrettini, de Wimbledon-finalist van 2021, keert terug van een blessure.

In de vorige ronde eindigde Italië als tweede in de groep met Canada, Chili en Zweden.

Op weg naar Málaga

Nederland wist zich te plaatsen bij de laatste acht door als eerste te eindigen in de groep met Finland, Kroatië en de Verenigde Staten. Een van de hoogtepunten was de overwinning op de Verenigde Staten, waarbij Botic van de Zandschulp Tommy Paul versloeg en Tallon Griekspoor te sterk was voor Frances Tiafoe.

Het eindtoernooi zal plaatsvinden in Spanje van 21 tot en met 26 november.

Plaats een reactie