Rus en Schuurs vroeg uitgeschakeld in Guadalajara

Arantxa Rus is in de eerste ronde van het hardcourttoernooi in Guadalajara uitgeschakeld. De nummer 47 van de wereld verloor met 1-6, 6-7 (5) van Aljaksandra Sasnovitsj, die zestig plaatsen lager staat op de ranglijst.

In de eerste set kon Rus geen vuist maken tegen Sasnovitsj. Ze won nog wel de eerste game, maar daarna was ze kansloos tegen de Belarussiche. Sasnovitsj had drie jaar geleden ook al van Rus gewonnen in de strijd om de Billie Jean King Cup.

In de tweede set waren Rus en Sasnovitsj aan elkaar gewaagd. Beiden maakten veel fouten en er waren veel breaks. Uiteindelijk maakte Rus een dubbele fout en sloeg ze een bal uit in de slotfase van de tiebreak, waarmee ze haar nederlaag in Guadalajara bezegelde.

Schuurs verliest bij haar debuut

Demi Schuurs maakte haar debuut in het enkelspel van de WTA. De nummer 13 van de wereld in het dubbelspel had geen kans tegen de Italiaanse Martina Trevisan: 2-6, 0-6.

De 30-jarige Limburgse heeft zeventien dubbeltitels op haar naam staan en heeft sinds eind 2015 slechts vier enkelpartijen gespeeld. In Guadalajara kreeg Schuurs een wildcard voor het kwalificatietoernooi en wist ze verrassend het hoofdtoernooi te bereiken.

Trevisan, de nummer 53 van de wereld, had dit jaar al twee keer verloren van Schuurs in het dubbelspel, maar in het enkelspel was ze veel sterker. Schuurs begon nog goed en brak Trevisan op 1-1, maar daarna kon ze nog maar vier punten scoren op de service van de Italiaanse, die na een uur de overwinning kon vieren.

Plaats een reactie