Tennisster Arianne Hartono strandt in kwartfinales van WTA-toernooi Osaka

Arianne Hartono, de nummer 191 van de wereld, heeft haar kans op een primeur gemist door niet de halve finales te bereiken van het WTA-toernooi in Osaka. Ze verloor van de Japanse thuisspeelster Mai Hontama met 7-6 (2), 4-6, 1-6.

In haar tweede kwartfinale op WTA-niveau toonde de 27-jarige Hartono aanvankelijk veel karakter. Ze wist twee setpunten weg te werken op 5-3 in de eerste set en voorkwam dat Hontama de set kon uitserveren op 5-4 en 6-5. Hartono speelde vervolgens een sterke tiebreak.

In de tweede set wist de Nederlandse zich terug te vechten van een 5-3 achterstand door de service van Hontama te breken. Echter, Hontama won alsnog de set in de volgende game. Hartono leek aangeslagen in de derde set en kon geen vuist meer maken.

Eerder in augustus had Hartono nog van Hontama gewonnen in de kwalificaties voor de US Open. Hontama staat op de 176e plaats in de wereldranglijst. Hartono wist via de kwalificaties het hoofdtoernooi in Osaka te bereiken.

Plaats een reactie